# 99.9% Have Failed to Solve This  About aplusclick

### 28 Responses to 99.928 Have Failed to Solve This

1. roberta4949 says:

What is the answer? i want to say 12, of course probably wrong since I do not even understand the question.

• aplusclick says:

This is an example of thinking outside the box.
The problem is not about arithmetics.

• roberta4949 says:

what is the answer supposed to be then? would love to know thanks.

• aplusclick says:

I’ll send you the answer and keep the secret for others.

• Fleur says:

Were the 99.9% who failed native English speakers?

• aplusclick says:

Yes, they are

• Nev says:

2. Horia says:

3

3. Jim Sanders says:

Scumbag! You don’t know the answer!

4. aplusclick says:

I know. A similar problem was posted at http://www.aplusclick.com in Logic section.

5. Tim says:

I’d say that 5 -> 4
and the next step would be 4 -> 4

6. John F. king says:

I’ll go with 9. If the number is even, halve it; if it is odd, double and subtract 1.

7. Quax says:

If you chose 12 as answer then the pattern becomes a simple permutation.

8. francesca says:

name: 12=A; 6=B; 3=C; 5=D.
draw a square with vertices A, B, C, D
So, we have:
A –> B
B –> C
C –> D
It follows: D –> A, it represents one rotation in the Dihedral group of order4

9. milogardner says:

Mayans in the Dresden Codex recorded encoded two harder base 13 series to solve

row two: 11 13 11 1 8 6 4 7 7 13 6 1 3 sums to 91

row three: 11 13 11 10 5 11 2 4 4 10 3 1 6 sums to 91

clue: rows 1 and 4 used (1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13) x 9 =

9 5 1 10 6 2 11 7 3 12 8 4 13 sums to 91

with 1 x 9 = 9, 2 x 9 = 18 – 13 = 5, 3 x 9 = 27 – 26 = 1, and so forth

any hints? love to break the lines 2 and 3 1200 AD codes.

Milo Gardner

10. Jonn says:

There are not enough numbers in the pattern to establish an absolute answer, however one can come up with a number of possibilities.

11. DJ says:

5 -> 2

noon + 5 hrs + 1 hr (total = 6 hrs) = 6:00
6:00 + 6 hrs (previous total) + 3 hrs (new total = 9 hrs) = 3:00
3:00 + 9 hrs + 5 hrs (or 3 hrs + 2 hrs) (total now = 14 hrs) = 5:00
5:00 + 14 hrs + 7 hrs (or 5 hrs = 2 hrs) (total now = 21 hrs) = 2:00
2:00 + 21 hrs + 9 hrs (total now = 30 hours) = 6:00

working backwards from step 1:
noon – 5 hrs = 7:00, but the relationship breaks down in reverse

12. DJ says:

Ugh… or “five” has four!

I liked it better as a clock problem… (I liked the cumulative addition of the incremental odd number…)

13. Oscar says:

In my country 12>4 6>4 3>4 5>5 4>6

14. Farrukh (@fsmalik) says:

7

15. Andre Kruger says:

10 would be 3

I Like this one.

16. Hana says:

12

17. Catarina says:

I would say 10.

18. Nev says: